Mutfakların Vazgeçilmezleri Olan Küçük Ev Aletleri İçin Pratik Yerleştirme Rehberi

26-01-2023 08:36
Mutfakların Vazgeçilmezleri Olan Küçük Ev Aletleri İçin Pratik Yerleştirme Rehberi

Mutfakların tartışmasız en büyük yardımcıları beko küçük ev aletleri olmaktadır. Mutfak işlerimizde bize zaman kazandırmalarının yanı sıra elinizle yapamayacağımız birçok işi halletmemizde de yanımızda oluyorlar. Küçük ev aletlerinin sahip olduğu tek dezavantaj ise mutfaklarımızda kapladığı alanlardır. Özellikle mutfakta zaman geçirmeyi seven kişilerin beko küçük ev aletleri çeşitlerinden daha fazla edindiğini görüyoruz. Diğer bir yandan mutfakta daha keyifli bir zaman geçirmek için yaşam alanının düzenlenmesi de gerekiyor. Bizler de bu yazımızı sizin için mutfaklarının daha toplu olması ve küçük ev aletlerinin en iyi şekilde nasıl yerleştirebileceğiniz ile ilgili küçük ipuçlarının paylaşıyoruz.

Küçük Ev Aletlerinizi Kullanım Sıklığına Göre Gruplandırın

Küçük ev aletlerinizi düzenlemeye öncelikle kullanım sıklığına göre gruplandırarak başlamanızı öneririz. Bu gruplandırmalar sık kullanılanlar, hiç kullanılmayanlar ya da nadir kullanılanlar gibi başlıklar altında yapılabilir. Özellikle küçük mutfağa sahip olan kişilerin birden fazla amaçla kullanılabilen beko küçük ev aletlerini tercih etmeleri daha az yer kaplamaları açısından büyük avantaj sağlamaktadır. Çok işlevli küçük ev aletlerine sahip olmanın bir diğer avantajı ise hiç kullanmadığınız küçük ev aletleri sayısının azaltılmasının sağlanmasıdır.

Hiç Kullanılmayan Küçük Ev Aletlerini Elveda Deyin

Hemen hemen herkes büyük bir hevesle aldı ancak kısa süre içerisinde kullanmaktan vazgeçtiği küçük ev aletlerine sahiptir. Hiç kullanılmayan bu aletler mutfağınızda yer kaplamasının yanı sıra dağınık görünmesine de sebep olmaktadır. Bunun için zaman kaybetmeden hiç kullanmadığınız küçük ev aletlerinizi ile vedalaşma anızı öneririz.

Eğer küçük ev aletlerinizi ile vedalaşmak da zorlanıyorsanız o zaman kendinize küçük bir test uygulamalısınız. Bunun için öncelikle hiç kullanmadığınız küçük ev aletlerinizi gözünüzün önünde bir yere koymalı ve daha sonrasında kendinize bir ay gibi bir süre vermelisiniz. Eğer bu süre içerisinde küçük ev aletini tekrar kullanmaya başlarsanız o zaman vedalaşmanız gerekmez. Ancak sürekli olarak gözümüzün önünde olmasına rağmen hala kullanmıyorsanız o zaman elveda demeniz kaçınılmaz olacaktır.

Kullanılmayan küçük ev aletlerinizle vedalaşmak demek onları çöpe atmak demek değildir. Kullanmadığınız küçük ev aletlerinizi ikinci el satış platformlarından kazanca çevirebileceğimiz gibi bağışlama yoluna da gidebilirsiniz. Ayrıca evinizde kullanmadığınız küçük ev aletlerini satışa çıkarmadan önce çevrenizde bulunan arkadaş ve akrabalarınıza ihtiyaçları olup olmadığını sormakta onlarla vedalaşmanızı daha kolay olmasını sağlayacaktır.

Nadiren Kullanılan Küçük Ev Aletlerinin Dolaplara Yerleştirilmesi

Mutfaklarda kullanılan beko küçük ev aletleri kullanımı kişilere ve evin ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermektedir. Birkaç ayda bir kullanılan küçük ev aletleri nadiren kullanılan cihazlar arasında yerini almalıdır. Bu cihazların tezgah üzerinde durmasına gerek bulunmaz. Bu sebeple de nadiren kullanılan küçük ev aletlerinin dolaplara kaldırılması mutfağınızın daha düzenli görünmesini sağlayacaktır.

Küçük ev aletlerini dolaplarınızı istiflerken dikkat etmeniz gereken konuların başında cihazların sahip oldukları kabloları etrafına sarılmamız gerektiğidir. Bu sayede dolaplarınızı daha düzenli görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanında nadir kullandığınız küçük ev aletlerinizi mutfak dolaplarınızı üst bölümünde konumlandırmak diğer mutfak gereçlerine daha kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır.

Küçük ev aletlerinizi dolaplarınızda kutuları içerisinde saklamak daha düzenli bir görüntü oluşmasını sağlasa da kutuların cihazlardan daha büyük olması daha fazla yer kaplamaları anlamına gelmektedir. Ayrıca bazı kutular mutfak raflarını sığmayacak kadar büyük olmaktadır. Bu sebeple de nadir kullandığınız küçük ev aletlerinin kutusuz bir şekilde saklamanız daha fazla yer kazanmanız açısından size avantaj sağlayacaktır. Bunun yanında söz konusu küçük ev aletleri olduğunda kullanım kılavuzları da önemli bir hale gelmektedir. Ancak kullanım kılavuzlarını saklamak her zaman çok mümkün olmamaktadır. Bunun için kullanım kılavuzlarını saklamak yerine cihazların kullanım kılavuzlarını internetten bulup daha sonrasında da bulut sistemi içerisine kaydetmeniz kullanım kılavuzlarını istediğiniz anda ulaşmanızı sağlayacaktır.

Sıklıkla Kullanılan Küçük Ev Aletlerinin Düzenlenmesi

Hiç kullanmadığınız küçük ev aletlerinizi ne yapacağınıza karar verip onları evden uzaklaştırıldıktan ve nadir olarak kullandığınız küçük ev aletlerinizi olmaları gereken raflara yerleştirdikten sonra sürekli olarak kullandığımız ve her zaman elinizin altında olmasını istediğiniz ev aletlerinizi ile baş başa kalırsınız.

Sürekli olarak kullandığınız küçük ev aletlerinin nasıl düzenleyeceğiniz ilgili kesin kurallar bulunmaz. Bu tamamen mutfağınızın tasarımı ve sizin kullanım alışkanlıklarınız ile ilgili olmaktadır. Eğer mutfak tezgahınızın üstünü tamamen boşaltmaya çalışıyorsanız o zaman sık kullandığınız beko küçük ev aletlerini kolay ulaşabileceğiniz raflarda konumlandırmanız gerekir. Ancak tezgahın üstünü tamamen boşaltmak sizin için önemli değilse o zaman sıklıkla kullandığınız küçük ev aletleri tezgahın üzerinde konumlanması kullanım kolaylığı açısından avantaj sağlayacaktır.

Küçük Ev Aletlerinin Düzenli Aralıklarla Toparlanması

Eğer mutfağınızda bulunan beko küçük ev aletleri daha önce hiç düzenleme dediyseniz, ilk seferinde çok fazla zamanınızı alabilir. Ancak küçük ev aletlerinizi düzenlemeyi alışkanlık haline getirirseniz her seferinde daha az zaman aldığını görürsünüz. Bu sebeple de yılda en az 2 kez olmak üzere mutfak dolaplarınızı ve küçük ev aletlerinizi gözden geçirmek ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak yeniden düzenlemek mutfağınızın toplu görünmesine yardımcı olacağı gibi mutfak işlerinizi daha hızlı bir şekilde bitirmenizi de yardımcı olacaktır.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.