Evlenirken beyaz Eşya Seçiminde Bunlara Dikkat Edin

26-01-2023 08:20
Evlenirken beyaz Eşya Seçiminde Bunlara Dikkat Edin

Günümüzde hızlı bir şekilde gelişen teknoloji beyaz eşyaların da daha fazla çeşitlenmesini sağlıyor. Bu durum her ne kadar avantaj sağlasa da özellikle evlilik arifesinde olan çiftlerin karar vermelerinde zorlanmalarına neden oluyor. Çünkü beyaz eşya konusunda doğru kararı verebilmek için ciddi zaman ayrılması gerekiyor. Evlilik telaşı içerisinde olan çiftler için ise bunun için vakit bulmak her zaman mümkün olmuyor. Evlilik hazırlıkları içerisinde yanlış karar ile alınan beyaz eşyalar ise daha sonrasında yeni evlilerinin başının ağrımasına neden olabiliyor. Bu sebeple de en kısa süre içeresinde en doğru kararı verebilmeniz için öncesinde beyaz eşya seçimi konusunda bilinçli olmanız gerekiyor.

Harcama Planlaması Yapmak

Evlilik sürecinde olan çiftlerin en büyük sorunlarından birisi de alınan eşyaların maliyetleri olmaktadır. Bu sebeple de beyaz eşya alışverişine gitmeden önce çiftin beyaz eşya için ne kadar bütçe ayırabileceğini kararlaştırması gerekiyor. Bütçenin oluşturulması gereksiz olan eşyaların alınmasını engellerken aynı zamanda karar verme aşamasında beko nofrost buzdolabı fiyatları arasından en uygun seçeneklerin belirlenmesine de yardımcı oluyor. Özellikle teknik özellikler açısından birbiri ile benzer özellikler taşıyan buzdolabı gibi beyaz eşyalarda beko nofrost buzdolabı fiyatları seçimin yapılmasını kolaylaştırıyor.

Ölçülerin Net Olarak Alınması

Beyaz eşya alışverişine çıkmadan önce yapılması gereken bir diğer şey ise beyaz eşyaların konumlandırılacakları alanların ölçülerinin tam olarak alınmasıdır. Özellikle günümüzde daha fazla küçülen evlere uygun beyaz eşyaların seçilmesi daha sonradan ortaya çıkacak olumsuzlukların önlenmesi açısından son derece öneli oluyor. Örneğin küçük mutfaklarda daha az yer kaplaması açısından sıklıkla tercih edilen beko bulaşık makineleri modellerinin başında ankastre modeller gelmektedir. Ankastre beko bulaşık makinelerinin kullanımı sayesinde küçük mutfağınızda yerden tasarruf sağlayabilirsiniz.

Kapasite

Beyaz eşya alışverişinde iken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise aile bireylerinin sayısı olmaktadır. Eğer evlendikten sonra kalabalık bir aile ile yaşayacaksanız o zaman beko buzdolabı modelleri içerisinde daha büyük tercihler yapmanız gerekir. Bu ilke sadece beko buzdolabı modelleri için geçerli olmamaktadır. Aynı şekilde bulaşık makinesi ya da çamaşır makinesi seçiminizde de önemli rol oynamaktadır.

Çevre Dostu Seçimler Yapın

Çevreye karşı duyarlı davranmak bu dünyada yaşayan herkesin en büyük sorumluluklarından birisi olmaktadır. Bu sebeple de seçeceğiniz beyaz eşyaların enerji tüketimini mümkün olduğunca az olmasına dikkat etmeniz gerekir. Enerji tasarruflu beko beyaz eşya fiyatları diğerlerine oranla daha yüksek değerlere sahip olsa da kısa süre içerisinde sağlamış olduğu enerji tasarrufu ile bu farkı kapatmaktadır. Özellikle en sık kullanılan beyaz eşyaların a sınıfı ya da üzerinde enerji verimliliğinin bulunması beko beyaz eşya fiyatları bağımsız olarak enerji tasarrufu sağlanması açısı son derece önemlidir.

Garanti Süreleri

Yeni başlayan hayatınız için beyaz eşya seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan birisi de garanti süreleri olmaktadır. Önünüzde uzun bir hayat olduğu düşünülürse uzun garanti süresine sahip olan beyaz eşyaları almak bütçenizi korumanız açısından çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Garanti süresinin yanı sıra geniş servis alınan sahip olan markaların tercih edilmesi sayesinde daha hızlı bir şekilde hizmet almanız mümkün olmaktadır.

Beyaz Eşya Seçimi Yaparken Ürünlerin Özelliklerine Hakim Olun

Beyaz eşyanın ne olduğu ve ne amaçlarla kullanıldığı herkes tarafından bilinir. Ancak ayrıntılı olarak özelliklerini hakim olunması seçim yaparken zorla anılmaması açısından önemli olmaktadır.

Buzdolapları ve Derin Dondurucular

Yiyecek ve içeceklerin soğuk tutulması için kullanılan buzdolapları ve derin dondurucular günümüzde yerini son teknoloji ürünü olan çok fonksiyonlu cihazlara bıraktı. Özellikle dondurucu kısmındaki buzlanma sorununu çözüme ulaştıran nofrost modeller son dönemlerde en çok ilgi çeken seçenekler arasında yer alıyor. Nofrost teknoloji sayesinde buzlanma yapmayan dondurucu kısımların düzenli aralıklarla temizlenmesine gerek bulunmaması zaman tasarrufu sağlaması açısından ön plana çıkıyor.

Söz konusu buzdolapları ve derin dondurucular olduğundan önemli olan bir diğer konu ise hijyen oluyor. Yiyeceklerin daha uzun süre taze bir şekilde saklanabilmesi için anti bakteriyel özellikleri bulunan buzdolapları öne çıkıyor. Bunun yanında internete bağlanma özellikleri bulunuyor buzdolabı modelleri sayesinde evde olmadan dahi eksikleriniz rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Çamaşır, Kurutma ve Bulaşık Makineleri

Evlerimizde çamaşır makinalarının zorunluluğu artık tartışılmayacak düzeydedir. Ancak çamaşır makinesi seçimi yaparken ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirlemeniz gerekir. Program özelliklerinin yanı sıra görsel tasarımlar açısından da öne çıkan çamaşır makinalarını diğer beyaz eşyalarınız ile aynı tarza sahip olmasını sağlayarak göz zevkinize hitap etmesini imkan verebilirsiniz. İhtiyacınızı belirledikten sonra size en uygun olan program ve yıkama kapasitesi de göre çamaşır makinesi seçimini yapmalısınız.

Çamaşır makinelerinin yanı sıra kurutma makineleri da hayatı kolaylaştıran beyaz eşyalardan birisi olmaktadır. Kurutma makinası tercihi yaparken kapasitesine dikkat etmeniz en önemli noktayı oluşturuyor. Çünkü düşük kapasitesi bulunan kurutma makineleri ben beklediğimiz performansı alamaya bilirsiniz.

İhtiyacınıza uygun olan bulaşık makinesi seçimi yaparken karşınıza birbirinden farklı seçenekler çıkacaktır. Klasik olan bulaşık makineleri solo makine olarak adlandırılırken, ankastre bulaşık makineleri mutfak dolaplarına tamamen gömülü olmaktadır. Dolap kapağının arkasında yer alması mutfağınızın daha estetik bir görüntüye sahip olmasını sağlamaktadır. Bunun yanında ise tezgah altı olarak adlandırılan bulaşık makineleri de bulunmaktadır. Bu bulaşık makinelerinin üst kapakları bulunmadığı için tezgah altında dolap kabinlerine kolaylıkla yerleştirilebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.